Monday, 25 June 2012

rInDu Kamu..:)

Jika RINDUKAN SESEORANG , PEJAMKANLAH MATA dan UCAPKANLAH : 

" Ya Allah Aku rindukannya keranaMu Ya Allah , Jauhkanlah aku dari perkara yang membuatkan aku lupa kepadaMu . Aku semakin mengerti, ‘JARAK’ ini bukan untuk menghukumku..tetapi ‘JARAK’ ini untuk MENJAGA aku dan dia.. 

Dengan ‘JARAK’ ini aku dan dia berjanji untuk BERUBAH menjadi yang lebih baik.. 

Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MEMPERBAIKI cinta kepada Ilahi..

Dengan jarak ini aku dan dia berjanji untuk MENCINTAI Pencipta kami lebih dari segalanya..

Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MENDALAMI Islam hingga ke akar umbi..

Dan Dengan JARAK ini jua aku dan dia yakin andai tiba saatnya nanti, aku dan dia akan LEBIH BERSEDIA untuk melayari semua ini dengan jalan yang diredhai..

P/S : Terima kasih ya Allah kerana memberi PELUANG kepadaku melalui jalanMu ini..terima kasih kerana memberikan JARAK itu kepada aku dan dia....

Thursday, 14 June 2012

DinNer SoCiAl Work 14 JUN 2012





best la dpt join dinner ni...tu pom kesian kt senior yang ajak..terpaksa la join coz utk kali terakhir..lau ikut kan hati memang xnk join coz xsanggup nk tgk muke someone tu...hmmm..tp sekarang diri ini sudah pandai untuk mengatasi dan berdepan dengan keadaan yang rumit...:)

walaupon hanya 4 orang je dari tahun satu ku amat bersyukur kerana menjadi sebahagian wakil dari tahun satu untuk join akak2 n abang2 senior....abang ke????????
hmmmmmmmm...ape pom alhamdullillah...

walaupom xdpt bergambar dgn dy tp xpela...lg lapan hari 7 hari dia kt sini..aku hnya dapat menghitung hari...lepas ni mungkin xdapat jumpa dia dah....mungkin ini kali yang terakhir kerana semua nya akan balik kampung n cuti 2 bulan...hmmmm..
tadi time kt dinner sempat juga keling kt someone tu walaupom dia xperasan...tp dy sweet malam ni....hmmmmmm....romantik juga dy sebenarnya..heheheh..walaupom dia pendiam mcm tu jew,.heheh..tp kadang2 aku ni kelakar juga macam mana la bulih sangkut haty kt dy..hmmmmmm..
aku pom pelik la,....padahal sebelum ni ramai yang aku jumpa n rapat gn aku...tp kenapa dy yang xpenah aku cakap..n xpenah senyum bila jumpa...last2 aku jadi sayang gile kt dy...mungkin aku ni da sewel..hahahah..sewel ke aku ni...hahaha.,..pape pom..insyallah ..aku doa kn yang terbaik utk dia...hnya dia...:) :) :0 :) :) :):)

Tuesday, 12 June 2012

2 pApEr cOminG...18 /6 & 20/6..




Penantian akan memupuk kesabaran kepada diri kita agar dapat melakukan sesuatu itu dengan jaya nya...
Insyallah..<3
H.A.



kEriNdUan yAnG MendAtanG......
<3





ku amat merindui dirimu walaupun tanpa pengetahuan mu...ku harap kamu sentiasa dalam keadaan sihat..ku tidak sanggup lagi melihat mu walaupom dari jauh..
biar lah kasih sampai di sini kerana ku tidak layak untuk mu..
diri ku ibarat mentimun yang kecil malahan diri mu ibarat durian...
aku hanya mampu berserah kepada Yang Maha Esa di atas semua yang terjadi sekarang..
ku harap kau tidak lagi tersiksa dengan kehadiran ku ini.
ku akan membawa diri ku jauh dari mu...
hari ini ku rasa hendak meluah kn semua apa yg ada terbuku dalam hati ini kerana ku hnya mampu berdoa untuk kamu..

dalam keheningan malam yang di selaputi embun malam yang melambai2 mengingat kn aku tentang waktu2 manis mu ketika ku terima mesej mu....walaupom satu mesej dari mu ckup bermakna bagi ku...
tapi sekarang semua itu tiada lagi...aku msg mu tapi tetap taida respond..mungkin diri mu tidak mahu di ganggu..tapi di sini hati ku begitu tersiksa..
tapi ku tabah menghadapi ini kerana ini tidak penting lagi bagi ku..
yang penting sekarang adalh tanggungjawab ku sebagai anak untuk belajar...



Friday, 8 June 2012

sEnyUm itu aDAlaH sEdekH..:)

“Manusia paling baik adalah yang paling banyak memberikan manfaat bagi manusia lain.”

Andai kita tidak mampu membuat orang gembira.. sekurang-kurangnya janganlah membuat mereka sengsara.. Andai kita sengsara, derita.. janganlah sentiasa bermasam muka.. senyumlah walaupun terpaksa.. sekurang-kurangnya tidak menyakiti hati sesama kita..





SiNar kEmbAli....

dapat make duye male ni..:)

selamt kembali..aku busy sgt loni xleh nk bukak blog..hmmmmm
tp male ni telah mengajar aku erti kepercayaan sebenar,..
thanks...
aku berasa lega selepas mendapat tehu tntg keadaan sebenar..
aku xsabar dh nk balik kmpg..
hmmmmm
rindu pulak kt adik2, mak ayah..
anak sdare aku adik wan.,...:)
tngu kak win balik k...
insyallah lain hari akan berjumpa lagi kalau pnjg umur 
dan mood ada utk tulis blog lg...
thnks blog coz jd tempat aku meluah perasaan..