Monday, 25 June 2012

rInDu Kamu..:)

Jika RINDUKAN SESEORANG , PEJAMKANLAH MATA dan UCAPKANLAH : 

" Ya Allah Aku rindukannya keranaMu Ya Allah , Jauhkanlah aku dari perkara yang membuatkan aku lupa kepadaMu . Aku semakin mengerti, ‘JARAK’ ini bukan untuk menghukumku..tetapi ‘JARAK’ ini untuk MENJAGA aku dan dia.. 

Dengan ‘JARAK’ ini aku dan dia berjanji untuk BERUBAH menjadi yang lebih baik.. 

Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MEMPERBAIKI cinta kepada Ilahi..

Dengan jarak ini aku dan dia berjanji untuk MENCINTAI Pencipta kami lebih dari segalanya..

Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MENDALAMI Islam hingga ke akar umbi..

Dan Dengan JARAK ini jua aku dan dia yakin andai tiba saatnya nanti, aku dan dia akan LEBIH BERSEDIA untuk melayari semua ini dengan jalan yang diredhai..

P/S : Terima kasih ya Allah kerana memberi PELUANG kepadaku melalui jalanMu ini..terima kasih kerana memberikan JARAK itu kepada aku dan dia....

Thursday, 14 June 2012

DinNer SoCiAl Work 14 JUN 2012





best la dpt join dinner ni...tu pom kesian kt senior yang ajak..terpaksa la join coz utk kali terakhir..lau ikut kan hati memang xnk join coz xsanggup nk tgk muke someone tu...hmmm..tp sekarang diri ini sudah pandai untuk mengatasi dan berdepan dengan keadaan yang rumit...:)

walaupon hanya 4 orang je dari tahun satu ku amat bersyukur kerana menjadi sebahagian wakil dari tahun satu untuk join akak2 n abang2 senior....abang ke????????
hmmmmmmmm...ape pom alhamdullillah...

walaupom xdpt bergambar dgn dy tp xpela...lg lapan hari 7 hari dia kt sini..aku hnya dapat menghitung hari...lepas ni mungkin xdapat jumpa dia dah....mungkin ini kali yang terakhir kerana semua nya akan balik kampung n cuti 2 bulan...hmmmm..
tadi time kt dinner sempat juga keling kt someone tu walaupom dia xperasan...tp dy sweet malam ni....hmmmmmm....romantik juga dy sebenarnya..heheheh..walaupom dia pendiam mcm tu jew,.heheh..tp kadang2 aku ni kelakar juga macam mana la bulih sangkut haty kt dy..hmmmmmm..
aku pom pelik la,....padahal sebelum ni ramai yang aku jumpa n rapat gn aku...tp kenapa dy yang xpenah aku cakap..n xpenah senyum bila jumpa...last2 aku jadi sayang gile kt dy...mungkin aku ni da sewel..hahahah..sewel ke aku ni...hahaha.,..pape pom..insyallah ..aku doa kn yang terbaik utk dia...hnya dia...:) :) :0 :) :) :):)

Tuesday, 12 June 2012

2 pApEr cOminG...18 /6 & 20/6..




Penantian akan memupuk kesabaran kepada diri kita agar dapat melakukan sesuatu itu dengan jaya nya...
Insyallah..<3
H.A.



kEriNdUan yAnG MendAtanG......
<3





ku amat merindui dirimu walaupun tanpa pengetahuan mu...ku harap kamu sentiasa dalam keadaan sihat..ku tidak sanggup lagi melihat mu walaupom dari jauh..
biar lah kasih sampai di sini kerana ku tidak layak untuk mu..
diri ku ibarat mentimun yang kecil malahan diri mu ibarat durian...
aku hanya mampu berserah kepada Yang Maha Esa di atas semua yang terjadi sekarang..
ku harap kau tidak lagi tersiksa dengan kehadiran ku ini.
ku akan membawa diri ku jauh dari mu...
hari ini ku rasa hendak meluah kn semua apa yg ada terbuku dalam hati ini kerana ku hnya mampu berdoa untuk kamu..

dalam keheningan malam yang di selaputi embun malam yang melambai2 mengingat kn aku tentang waktu2 manis mu ketika ku terima mesej mu....walaupom satu mesej dari mu ckup bermakna bagi ku...
tapi sekarang semua itu tiada lagi...aku msg mu tapi tetap taida respond..mungkin diri mu tidak mahu di ganggu..tapi di sini hati ku begitu tersiksa..
tapi ku tabah menghadapi ini kerana ini tidak penting lagi bagi ku..
yang penting sekarang adalh tanggungjawab ku sebagai anak untuk belajar...



Friday, 8 June 2012

sEnyUm itu aDAlaH sEdekH..:)

“Manusia paling baik adalah yang paling banyak memberikan manfaat bagi manusia lain.”

Andai kita tidak mampu membuat orang gembira.. sekurang-kurangnya janganlah membuat mereka sengsara.. Andai kita sengsara, derita.. janganlah sentiasa bermasam muka.. senyumlah walaupun terpaksa.. sekurang-kurangnya tidak menyakiti hati sesama kita..





SiNar kEmbAli....

dapat make duye male ni..:)

selamt kembali..aku busy sgt loni xleh nk bukak blog..hmmmmm
tp male ni telah mengajar aku erti kepercayaan sebenar,..
thanks...
aku berasa lega selepas mendapat tehu tntg keadaan sebenar..
aku xsabar dh nk balik kmpg..
hmmmmm
rindu pulak kt adik2, mak ayah..
anak sdare aku adik wan.,...:)
tngu kak win balik k...
insyallah lain hari akan berjumpa lagi kalau pnjg umur 
dan mood ada utk tulis blog lg...
thnks blog coz jd tempat aku meluah perasaan..

Saturday, 26 May 2012

Penantian adaLah KesaBaRaN,.........:)




PEnaNaNTiaN AdaLah suatu penyiksAAN betapa sakitnya hati ini...walaupom dapat tengok dia setiap petang tp still xhilang rase rindu...tambah sayang,,,aku mengaku amat menyanyangi ...aku hanya mampu meluah kn di sini,,aku tidak pernah tegur nya..aku tahu hati aku ni sudah xsangup nk lihat dy lg...aku harap dia akan bahagia nanti...:) aku di sini akan melihat dari jauh dan tidak akan meluahkan pada mu..Insyallah lau ada jodoh kite akan bersama......tp terlalu lambat.hmmmmmmmmmm

Wednesday, 23 May 2012

PENCARIAN DALAM SEPI.......




Memang terkadang ianya indah,
sesekali tercabar....

adakah ianya sentiasa indah,
malah ianya tercabar,
bagi ku,
ia amat memedihkan,
mencari dan terus mencari,
mengharap dan terus mengahap,
menanti ianya tiba dan timbul,
dalam pencarian yg sepi,
apakah kebahagian akan diberi,
apakah rasa riang akan menjelma,
yg pasti aku kini dalam 
pencarian sepi,
ku harapkan panas hingga ke petang,
dingin sampai ke malam,
biar kurasa kehangatan cinta,
akan ku peluk dalam kedinginan,
agar rindu ku dalam kesepian
tergapai kebahgiaan...

Friday, 18 May 2012

betapa Hancur nya Hati ku

kenapa hari ini sakit sangat hati ku,...
betapa hancur nya hati ku ini...
Ya Allah tenang kan lah hati ku ini,...
buka la hati ku supaya tidak mudah menyayangi orang lain..
ku harap agar dapat melupakan nya.,..
aku tidak sangup lagi begini Ya Allah..
hidup ku dengan menahan rindu yang tak terbalas..
aku amat menyayangi nya..tetapi aku rasa tidak boleh untuk aku menyayangi nya..
aku ingin sangat membuangnya perasaan ini..
tp aku x mampu..
aku ingin malupakan nya..tp aku xkuat..
aku ingin semua itu hilang dari ku,.,..
bagi la kekuatan untuk aku meneruskan Degree aku n sehingga aku greed..
thanks kerana membuat kan aku lebih faham apa makna sayang n cinta yang sebenar...
:(
Semua berakhir padaMu

Saturday, 12 May 2012

KarNiVEl KAmpUs LesTari.

12/5/2012
sabtu

satu hari suntuk berada kt pnggung seni  dekat dgn PKS UKM...dari pagi kol 7stgh g kt PKS..kol 8 dpt tugas jage checkpoint2 dengan zul kt pusanika..
selepas tu kena la duk kt PKS..hahahapetang plak ado melukis mural time nila nk lepas perasaan hahahahaa
suka sangat..kalu mcm ni la mgkn dinding semua nk wat mural..hahahah


Thursday, 10 May 2012

Hari yang indah.....:)


indah nya jika someone yg ditunggu tu sudah muncul......hehehehee
suke sangat...
ptg td pkol 2 ada kls...xsangka la boleh terserempak dengan dy tu....
hehehhee..
tp sweet sgt...
masing2 malu jew..hehe
yela mcmmana x malu apabila sudah jatuh hati kn...
hatiku telah dia ambil.....
tp yg paling sweet nya...
mlm ni msg gn dy..hehehehe
walaupom dy xtaw yg ku ada hati thdp nya...
biarlah rahsia..
<3

Wednesday, 9 May 2012

cinta tak berbalas

sakit nya menanggung hati ini ...sakit sangat apabila orang yang kita sayang just mainkan perasaan kita..
cinta itu indah tapi kite yan membuatkannya menjadi sakit dan merana.
tetapi apabila ada yang baru datang rasa terubat sangat tetapi jauh disudut hati ingin kn yang terbaru ini..
tp terpaksa menanti.
penantian itu suatu penyiksaan..
tetapi dengan tabah hati terpaksa ku menunggu agar dia datang dan menjadi miliku..
Insyaallah...
Kehadiran ini dipertemukan oleh Allah...dan agar Allah menyatukan hati ini bersama seseorang yang terpaut jauh dilubuk hati ini...semoga apa yang ku rasa sekarang ini sama seperti dia rasa kan..
terlalu rindu walhal kiteorg xde pape pom..
mgkn dy anggp ku sebagai junior...
tp jauh di sudut hati ku menyatakan yang dia pun mempenyai perasaan yang sama...
Ya ALLAH jodoh kan lah kami...satu kan lah hati kami...
biar pahit sekarang agar manis masa akan datang....
for H.A  <3 u..

Tuesday, 8 May 2012

assalamualaikum....
lame tak update blog ni...hmmmm rndu plk nk naip ni...mggu lps cibuk jew,,,,,hmmmmm.....ni nak cite pasal hati yang sudah berpaut pada someone...memang melucukan tapi meme kehidupan ni kena byk dugaan kn...hmmm....someone tu da third year...tp adakah patut hati ini untuk memilikinya,...sangat menyakitkan untuk di luah kan...tp lebih menyakitkan jika jika di simpan saje....hmmm......

     patot ke hati ini menjadi seperti ini...menyanyangi seseorang yang tidak pasti akan kehadiran hati ini....hmmmmmm...tapi sy pom xtaw nk ckp ape just bulih oyak yang hati ini sudah di ambil oleh someone...hmmmmm.....apa apa pom harap seseorang itu pom mempunyai hati yang sama...hmmmmmmmmmm..

Saturday, 28 April 2012

Semester break..at home

this is my sister....she now 7 years old...very faster...i love she very much....love my family too....
i love u all..




this too my anak sedare n cousin....hhheehheheee...
with the red clothes are adik Wan so cute he smile kan...hehehe
and the gegirl this adik Naa...
co cute with she hair...
like..like..like..

Friday, 27 April 2012

tOdaY mEnu..:0

my friends and i go to Metro Kajang want to buy the stock in room..hehehhe
shopping time...and i like it nasi + tomyam chicken and teh o' ice,,...
so delicous...don't be jelous k...
 

Thursday, 26 April 2012

howTo eat Egg CK giVeAt eGG

bIsCuITs witH EgG..

First step, take the cream cracker biscuit, soys source and egg..
you can take the roti...or something like that..
:)


this egg tou kopek kn dy...or kelate says koyok....heheehhe
senang dan mudah..


and this tegg like that...you can hancurkan dy,.,..:P

and the last you cant eat this egg wit soys sourcs...:)
so delicious...

Wednesday, 25 April 2012


  let's we hear the Sleeq song
:)

lagu sleeq ni sangat merdu dan menyentuh jiwa jika mendengarnya..mace owg lain juga jika minat kepada seseorang itu semua lagu yg dia nyanyi...bile tgk je Syahir n Alyph depan mata jadi minat sangat2 la....smpai download semua lagu semua lagu dia....
itu la lumrah hidup...
sesuatu itu akan bertukar seperti diperbaharui.,...
Sleeq Song i like this...
:)
:)


Tuesday, 24 April 2012

DiNnEr kOLeJ 2011/2012


NI Ain syira best frend paling rapat kat u ni..
bnyak tlg lin doh
tq friendsss...
wlaupom lin xdpt bgaya kwn yg bergaya pom jd la..
hahahha
ni time tnggu anak yatim dr Rumah Bakti Al-kausar dtg dinner
tp dang lg posim cikit..
hahahhahaa
ni la dinner time junior..
comel kn
n sgt grend..
tnggu tahun dpt la nk duk mkeja yg grend gini..
ihihih

sEpeRtI gajAh di BawAh TempURUnG

Akan menceritakan apa yang terjadi seharian melalui pelbagai loghat mengikut mood di kepale..:P